Utforska din stad på ett miljövänligt sätt

 

Nu när sommaren är här är det dags för utflykter, varma soliga dagar och nya äventyr. Om du inte har testat elmoppe förut så är det perfekt timing nu när det finns så många häftiga modeller på marknaden. Fördelarna med en elmoped är att de är miljövänligare, billigare i drift och även mycket tystare än en vanlig bensindriven moped. 

När man ska köpa en elmoped ska man tänka på att de billiga modellerna oftast har blybatterier, som har kortare livslängd än litium jon-batterier som är bättre och mer hållbara. Sedan varierar motorstyrkan betydligt från elmoppe till elmoppe, speciellt när det gäller acceleration, vilket kan göra att det blir knepigt i uppförsbackar och om man har en passagerare där bak.

Några av de populäraste elmopederna just nu är City Slicker, NIU U-Pro, NIU UQi GT Sport, Drax Stealth, Viarelli Enzero Electric, Drax Swift och Elmoped Retro. De har alla sina fördelar och det beror lite på vad man har för budget, smak och preferenser. För en smidig lösning rekommenderar vi att du håller utkik efter en elmoped med löstagbart batteri som kan laddas på plats eller vart man än önskar, som NIU UQi GT Sport till exempel.

Ett annat plus med elmopeder är att försäkringspremien tenderar att vara lägre än för en bensindriven moped. Det krävs heller inte lika mycket service av en elmoped eftersom det blir mindre motorslitage. Så länge man underhåller sina däck, bromsar och andra viktiga delar av elmopeden så kan få ut många års körning av sin elmoped.