Sveriges högsta toppar

Den svenska befolkningen sitter mer still idag än vad vi någonsin tidigare har gjort. I och med att detta är något våra kroppar inte riktigt är vana vid eller gjorda för kan för mycket stillasittande till slut bli farligt för hälsan. Vi menar inte att du ska behöva stå upp eller gå hela dagarna, men samtidigt är det otroligt viktigt att då och då ta en paus i sittandet och röra på sig – rörelse och motion piggar upp både kropp och själ, vilket ger både energi och kraft.

Aktiverande konferenser

Något som blir allt vanligare är att man åker på konferenser titt som tätt. Just under en konferens finns det ypperliga tillfällen att röra på sig, där man tillsammans ser till att planera in rörelse och motion under arbetsdagen tillsammans med sina kollegor.

Om du till exempel ska åka på konferens i Stockholm kan du kanske passa på att samla ihop ett gäng och springa runt Djurgården? Eller varför inte boka in en padelmatch? Oavsett var konferensen ska hållas finns det alltid någonting att göra som aktiverar kroppen.

Viktigt med rörelse och motion

Kanske kan det passa bra att diskutera saker medan ni tar en promenad? Er arbetsprocess kan faktiskt få fantastiska effekter om du och dina kollegor rör på er samtidigt. Att röra på kroppen och motionerna kommer ge ny energi till både kropp och hjärna. Att de bästa ideérna oftast kommer under, eller efter, en promenad eller en springtur är med andra ord inte så konstigt!

Bara för att det kallas arbete behöver det inte ske inomhus, på ett kontor eller framför en skärm. Ta er ut i naturen, andas in frisk luft och kom tillbaka med ny energi. Måste ni vara inomhus räcker det med några minuter i naturen. All rörelse räknas, vare sig det är 10 eller 100 minuter. Rör du på dig lite då och då kan du många gånger prestera ännu bättre på jobbet!