Åres populäraste restauranger

Åre är inte bara en av världens bästa platser för vintersport, utan de har också väldigt mycket att bjuda på när det gäller mat och dryck. Sex caféer och sju restauranger i Åre är listade i White Guide, som årligen testar och presenterar närmare 800 restauranger. (White Guide är en sammanslagning av restaurangguiderna Gourmet 199 Bord och Vägarnas Bästa) Så du ska inte tro att du behöver gå ner i standard när det gäller maten när du har bokat årets boende i Åre.

De sju restauranger som är listade i White Guide är Buustamons Fjällgård, Copperhill, Mountain Lodge, Boqueria,  ÅreGranen, Åre Ölcafé, Kretsloppshuset och Vinbaren Åre. Vad kan man avnjuta på Buustamons Fjällgård restaurang? Delikatesser och utsökta rätter som inspireras av de jämtländska råvarorna med snaps som tillverkas i deras eget bränneri – ett av Sveriges minsta brännerier som är beläget 732 meter över havet. Om man vill ha något lite mer exotiskt kanske Boqueria passar bättre, som serverar spanska tapas, pintxos och andra spännande delikatesser som får det att vattnas i munnen.

På Åre Ölkafé serverar de “rejäl mat lagad med kärlek” och ölen bryggs på deras eget bryggeri runt hörnet från restaurangen. Där kan man ta en öl, äta mat eller fika under dagens gång. De tycker om att göra saker och ting enkelt för sig själva och alla andra, utan några krusiduller. Det krävs heller ingen bokning utan man dyker bara upp som man vill. Testa dagens tips i vegansk eller animalisk variant och testa den lokala ölen för en avslappnad lunch.