Goda tider för klättring och segling

Vi brinner för alla aktiviteter kopplade till berg och dalar, men de sju haven har också många spännande äventyr att bjuda på. Om du har någon vän med en yacht kan vi verkligen rekommendera att du tackar ja om de bjuder ut dig på en tur! Så länge man är utrustad med rätt seglarkläder och tillbehör så kan man ge sig ut på spännande äventyr. Utan rätt kläder kan du lita på att bli genomblöt och väldigt kall!

Det som är så häftigt med att vara ute och segla är att man inte ser land i något väderstreck och det skapar en väldigt unik känsla. Många tycker att det är oerhört avslappnande att vara ute och segla på havet. Som nybörjare tar det ett tag innan man blir riktigt duktig på att hantera seglandets alla uppgifter så klart, men så länge man har ett par erfarna seglare ombord är det bara njutbart att njuta av resans gång.

Med dagsläget i världen blir segling allt populärare, eftersom man inte behöver trängas med folk ute på sjön och det finns gott om frisk luft! Det gäller även bergsklättring och vandring i naturen.

Precis som med klättring och bergsvandring finns det många roliga klubbar man kan gå med i om man vill testa på båtlivet. I Sverige finns det ungefär ett tusental ideella båtklubbar som man kan engagera sig i. Som medlem får man tillgång till båtplatser, upptagning, vinterförvaring, sjösättning, med mera. Sedan kommer så klart den sociala biten till med härlig atmosfär och nya vänner.