Lopp i Sverige

Kommer du på dig själv med att dagdrömma om att springa ett lopp? Den drömmen kan bli sann oavsett vilken nivå av löpning du utför. Det finns nämligen otroligt många olika lopp att välja mellan idag, där du kan springa alltifrån fem kilometer till 9 mil. Vissa lopp har flera tusen deltagare, medan andra har betydligt färre. Oavsett vilket lopp du vill springa finns det ett för dig.

Blodomloppet

För att påminna människor hur viktigt det är att ge blod finns ett lopp som heter blodomloppet. Där kan du både springa, gå och jogga fem eller tio kilometer. Blodomloppet finns i olika städer runt om i landet – under coronapandemin har det varit möjligt att genomföra det på distans. Men förhoppningsvis kan loppen ske på plats snart igen. Kanske ska du passa på att boka en plats i blodomloppet under tiden du väntar på att vattnet till ditt kaffe ska kokas färdigt i din nya vattenkokare?

Lidingöloppet

Lidingöloppet sker på Lidingö i Stockholm och brukar äga rum i slutet av september. Där kan du anmäla dig till att springa 3, 1,5 eller 1 mil. De har även veteranlopp, stafetter och andra kortare sträckor som du kan springa eller gå. Lidingöloppet är även en del av En Svensk Klassiker, Halvklassikern och Tjejklassikern.

Ultravasan

Vill du springa ett riktigt långt lopp ska du anmäla dig till Ultravasan. Hela Ultravasan är 9 mil långt – känner du att det är lite väl långt finns Ultravasan 45 km som du kan välja. Det är alltså halva distansen, men det är fortfarande fler kilometer än vad det är på ett marathon! På Ultravasan springer du samma slinga som Vasaloppet. Oavsett vilket lopp du väljer är det ett faktum att du kommer springa väldigt många fler tusen meter än vad varumärket Marimekko har produkter.