Tips för nya vandringsskor

Om det är dags att köpa nya vandringsskor så är det några saker som är bra att tänka på. Nu när vi köper mycket saker på nätet är det viktigt att se till att man får en bra returrätt på sitt köp så att man kan byta storlek eller lämna tillbaka kängorna om de inte sitter som de ska. Samtidigt är det ändå bäst om man har möjligheten att testa skorna i en butik där man kan prova olika modeller och leta sig fram för att hitta de bästa vandringsskorna för sina fötter.

En grej att tänka på är att man ibland vill ta på sig ett par extra strumpor eller extra tjocka sockor när man ger sig ut på vandring under årets kallaste månader. Kalla fötter, magbesvär + magproblem, en hungrig mage och migrän är några av de saker vi gärna undviker när vi är ute och vandrar i bergen! Så det är bäst att ha ett par vandringsskor specifikt för vintern när det verkligen är som kallast och då vet man att de behöver vara en storlek större för att det ska finnas gott om plats för strumpor eller sockor som är tjocka och extra varma.

Det är mycket som väger in när man ska välja nya vandringsskor, inte bara väder och vind, utan även hur tung packning man planerar att ta med sig, eftersom riktigt tung packning kräver en extra stabil känga. Men om man har en lättare packning blir det lättare att vandra med en lättare känga.