Fördelar med att vara ute i naturen

Att vara ute i naturen är inte bara bra då kroppen får röra på sig och du får andas in frisk luft. Det har även andra positiva effekter som kan göra att du får ett mer hälsosamt och hållbart liv. Egentligen är det inte så konstigt att vi mår bra av att vara i naturen och njuta av dess miljöer – för vi är ju egentligen skapta för att spendera mestadels av vårt liv utomhus.

D-vitamin

En viktig vitamin som alla människor behöver är vitamin D. Denna vitamin finns bland annat i solens strålar och det är den främsta källan för D-vitamin. Om du känner dig trött och går ut i naturen en stund känner du troligen att du blir piggare – och det är helt naturligt.

När du är ute får du D-vitamin och blir på så sätt piggare. Se bara till att du använder solkräm anpassad för att skydda mot solens UV-strålar. När du tar in D-vitamin på det här sättet kommer du med största sannolikhet slippa beställa hem ett självtest från Quicktest!

Det är roligt

Det är ju faktiskt roligt att vara ute! Man kan springa, röra sig utan begränsningar, leka, träna, promenera, grilla eller vad man nu än vill göra. Visst att det inte är så kul när det är kallt, blåsigt och regnigt. Men när det är bra väder så lovar jag dig att du kommer ha kul när du är ute och du kommer att få en bättre känsla i kroppen.