Skön höst i Åre

Åre är vackert året runt, med fjällvandring och spa i alla tänkbara väder och klimat, så om du trodde att Åre bara var till för skidåkare så får du tänka till igen! Fjällvandring är något av det vackraste man kan göra som aktiv person. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, så när kylan tränger sig på kan man alltid ta på sig ett extra lager innan man ger sig ut på dagens äventyr. 

Vissa spa faciliteter anordnar även fjällvandring, så om man hyr stuga i Åre kan man passa på att spendera några timmar på spa, med en skön massage efter vandringen och kanske en bastu, en ansiktsbehandling eller en stund i bubbelbadet kan vara skönt. Det finns givetvis restauranger också med god mat så man behöver inte gå hungrig när man är i Åre.

När man hyr stuga i Åre kan man välja att hyra för en dag, ett par dagar, en vecka eller hur länge man än önskar att stanna. Eftersom det är en populär destination under vintern kan man få bra priser innan högsäsongen startar, med stora stugor som kan rymma upp till 15 personer. Här blir det kostnadseffektivt om man bestämmer sig för att gå ihop som ett gäng och dela på alla kostnader. Priset per person tenderar att gå ner i takt med att antalet personer ökar.

Om man inte är en “stugmänniska” utan föredrar hotell finns det fina spahotell och vanliga hotell runt om i området i olika prisklasser. Sedan är det så klart utomhusupplevelsen som lockar allra mest!