Vandra med barn

Tycker du om att vandra och har precis fått barn? Grattis! Då ska du först och främst lägga vandringen åt sidan och spendera tid med din nya familj. Men efter ett par månader kan du sakta men säkert börja ta upp vandringen igen – och då tillsammans med ditt barn. Såklart kan inte barnet gå flera kilometer varje dag, och speciellt inte på egen hand. Utan för att ni ska kunna ta er ut tillsammans behöver du någon typ av barnvagn eller bärsele. 

Bärsele

Att ha en bärsele gör att det blir jobbigare för dig att vandra eftersom att du då inte bara bär din egen vikt utan även din bebis. Som tur är väger bebisar oftast inte alltför mycket så det är ändå något som de flesta klarar av. Du kan välja att ha en bärsele där barnet sitter på magen eller ryggen. Eller så har du en som du kan variera med. Se bara till att selen är skön både för dig och barnet eftersom det annars kan ge smärtor och skav för er båda. 

Barnvagn

Fördelen med att vandra med en barnvagn är att du inte behöver bära på barnets vikt. Men nackdelen är att du inte kan vandra var som helst. Att putta en vagn där underlaget inte är platt kan vara väldigt jobbigt. Men ska du vandra på plan mark är en barnvagn väldigt smidigt. Om du funderar på att köpa en barnvagn som du kan vandra med kan du behöva köpa till lite andra tillbehör. Se mer här och hitta allting du behöver på ett och samma ställe.