En magisk helg på spa

Det är allt mer personer som upptäcker tjusningen med att vandra och man behöver heller inte åka särskilt långt för att hitta vackra leder och en inspirerande natur. Sverige har massor av uppskattade vandringsleder som lockar personer från hela världen. Allra högst upp på listan hittar du till exempel Kungsleden, som sträcker sig nedåt från Abisko och där man även har möjlighet att bestiga Sveriges högsta berg Kebnekaise!

Men oavsett vart du ska vandra, så krävs det ganska mycket planering och förberedelser för att turen ska flyta på och du inte ska stöta på några bekymmer. Så här planerar du din vandringsresa för en bättre upplevelse i naturen.

Kläder efter väder

Det kanske absolut viktigaste är att du tar med dig rätt skor och kläder som passar väder och vind. De ska skydda dig vid plötsliga väderförändringar och skorna ska vara väl ingångna för att du inte ska få problem med skoskav under turen. Ett av de vanligaste problemen för nybörjare är just skoskav eller skor som inte sitter särskilt skönt. Under vandringen är det just fötterna som du behöver måna om lite extra och som kommer ta dig igenom hela upplevelsen, så säkerställ att du inte använder nya skor för att slippa obehag!

Hur lång är vandringsleden?

Beroende på hur lång vandringsleden är, kräver här också lite olika typer av planering. En dagsvandring i skogen kräver ju inte samma typ av packning som en längre vandringstur på flera mil. Om du ska övernatta i naturen måste även både tält och gasolkök medtas, så att du kan fylla på med energi och sova riktigt skönt.