Komma ut i skogen på hästryggen

Det finns många sätt att uppleva skogen och naturen. Tycker man om djur och hästar är det ett mysigt alternativ. På många orter runt om i landet finns det många typer av turer per häst för den som önskar. Man behöver inte vara expert på att rida utan det finns också turer för nybörjare. Vanligt är att rasen på häst är islandshäst. Det är en mindre ras som är väldigt stark och kan bära upp mycket vikt. I sin natur är islandshästen lugn och passar därför väldigt bra för nybörjare.

Islandskaya-loshad_600x400
1-1581357868-92699

Alla turer kommer helt och hållet anpassas efter deltagarnas erfarenhet. Har man ridit under hela sitt liv kan det bli en mer fartfylld tur än den som aldrig har suttit på en häst. Turerna varierar från några timmar till flera dagar. Det går att uppleva de svenska fjällen och de skånska slätterna. Vart och när man bokar in en tur bestämmer man helt själv.
Förutom att rida på hästar finns det möjlighet och åka häst och vagn. Då är det lättare för erfarna personer att hjälpa nybörjaren igång. Det finns då möjlighet att sitta bredvid och hela tiden ge tips och trix i hur man får hästen att lyssna. Njut av ljudet från hovar som tar sig fram och lyssna på fåglarnas kvitter. Kanske man blir så fast i att hålla på med hästar att det är något man kommer och fortsätta med också när man är hemma.