Finns det något som är det absolut mest perfekta mellanmålet? Vad skulle det i så fall kunna vara. Något som väldigt många uppskattar är ägg i alla former. Kokta, stekta, omelett och allt däremellan. Det går att äta som det är eller på en macka eller som tillbehör till någon maträtt. Hur ett kokt ägg ska serveras har, och kommer alltid, diskuteras bland människor. Ska det vara en hård eller lös gula? Vad är egentligen godast och vilken sida är den som har rätt.

I grunden handlar det om en smaksak och det kan vara lite svårt att få alla människor och vara svårt och hitta den perfekta avvägningen som passar alla. Ska man laga ägg till flera olika människor som föredrar ägget på olika sätt rekommenderas därför äggkokare för alla tillfällen. Då blir det lätt att koka ägget exakt som de önskar utan att man behöver passa en kastrull hela tiden.

Ägg är väldigt enkelt att ta med oavsett vart man ska och ger en bra mättnadskänsla över tid. Att det dessutom både är nyttigt och innehåller väldigt mycket bra saker är andra positiva fördelar som man kan tänka på. Det finns speciella behållare som ägg kan fraktas i för att inte riskera att det blir helt mosat i en väska och liknande. Ät ägget som det är eller med lite salt eller kaviar på. Eller kombinera det på en räkmacka eller på något annat delikat sätt som man tycker om.